Вівторок, 30.04.2024, 14:20Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

18:35
ТИЖДЕНЬ ПРОФМАЙСТЕРНОСТІ КУХАРІВ

10 квітня в нашому навчальному закладі розпочався тиждень професійної майстерності з професії «Кухар, кондитер, адміністратор (господар) залу».

У понеділок відбулося відкриття тижня традиційною виставкою стіннівок. Учні груп 25-К і 36-К представили фотовиставку виробів, які були виготовлені протягом цього навчального року під час уроків виробничого навчання.

11 квітня учні групи 36-К разом зі своїми майстрами виробничого навчання Зевако Т.М. і Мартиненко В.І. представили виставку-продаж кулінарних виробів. Працівники закладу та учні мали можливість скуштувати біляші, хот-доги, шаурму, гамбургери, сосиски в тісті, зрази, розтягаї, здобні пиріжки з начинкою та запашні булочки.  Учні презентували свої вироби в поєднанні з народними традиціями. 

Поряд з виставкою учні групи 25-К (майстри в/н Дмитроченко І.П, Рогова С.Р.) розписували пасхальні яйця до свята Великодня. На це цікаве творче заняття збиралися учні нашого закладу й спостерігали за процесом розмальовування, яке принесло задоволення та захоплення вправними та вмілими діями учнів, а також нагадало всім про наближення світлого свята.

Також у вівторок відбулася інформаційно-просвітницька година «ТОП-10 найкращих кухарів світу», яку підготувала й провела викладач спецдисциплін Швидка С. В. Основну увагу учнів груп 25-К і 36-К було спрямовано на  рейтинг найбільш високооплачуваних і популярних у світі шеф-кухарів. Учні дізналися, що найвідоміші особистості кулінарного світу не мріяли з дитинства стати кухарями, але на сьогодні вони майже всі – власники ресторанів, ведучі на кулінарних шоу, автори кулінарних книг або викладачі курсів і практикумів. Цікаві доповіді щодо незвичайних фактів з життя відомих кухарів світу також підготували й самі учні. 

Година спілкування пройшла вдало, цікаво, а головне – змістовно. Світлана Василівна завершила своє заняття такими словами: «Кухар – це людина, яка вміє готувати їжу швидко, у великих кількостях і з оптимальним використанням продуктів. Хороший кухар ніколи не пропаде. Швидше за все, він зможе прогодувати себе, оскільки він знає, як це можна зробити. Крім того, ресторани існували завжди, у всі часи, там завжди працювали кухарі, а ті з них, хто готує дійсно смачно, можуть повною мірою реалізуватися професійно, досягти справжнього успіху та заробити багато грошей». 

То ж побажаємо нашим майбутнім кухарям стати справжніми професіоналами своєї справи!

Переглядів: 601 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту