Вівторок, 19.03.2024Вітаю Вас Гість

Державний навчальний заклад
"Шосткинський центр
професійно-технічної освіти"
      Головна | Змішане навчання | Вихід 

КУХАР, КОНДИТЕР


      

     Професія «кухар» - найдавніша на землі.
   Кухар – це знавець кулінарії, яка поринає своїм корінням в далеке минуле – туди, де горів вогонь жертовного вогнища, навколо якого збиралися давні люди.

     Старе російське прислів’я говорить: «Гарний кухар вартий лікаря». Дійсно, кухар, як і лікар не повинен бути байдужим. Від того, які страви вживає людина, залежить її здоров’я, настрій, продуктивність праці.
      

 

Кухар повинен мати тонке відчуття запаху та смаку, що дозволяють безпомилково визначити якість продуктів, ступінь готовності страв. Уміння добре орієнтуватися у величезній кількості сучасних продуктів, напоїв, спецій та приправ допомагає кожному кухарю почувати себе впевнено, дозволяє творчо підходити до процесу приготування їжі.
     Професія «кухар» тісно пов’язана з професією «кондитер». Адже кулінарні знання та навички роботи необхідні для приготування печива, тістечок, кексів, рулетів, тортів, без яких не можна уявити собі жодне чаювання. А чи уявляєте ви хоч одне дитяче свято без різноманітних тістечок? Чи весілля без короваю та весільного торту? Все це – витвори кондитерського мистецтва.

 

   

        Для того, щоб готувати весь асортимент кондитерських виробів, крім професійних знань всіх тонкощів кондитерської справи, необхідних практичних навичок, кондитер повинен бути художником, творчою особистістю, бо до оздоблення виробів споживачі ставляться дуже прискіпливо.

          Знання сучасного кухарського, кондитерського обладнання, уважність та безаварійність в роботі – запорука довготривалої та цікавої роботи не тільки на підприємствах громадського харчування, а і на своїй домашній кухні. Незалежно від того, як складеться ваше життя, чи будете ви працювати за цим фахом, знання, отримані в Шосткинському центрі ПТО, стануть вам у пригоді.

Навчальні предмети для опанування даною професією:

  • Технологія приготування їжі з основами товарознавства
  • Устаткування підприємств харчування
  • Гігієна та санітарія виробництва
  • Організація виробництва та обслуговування
  • Облік, калькуляція і звітність
  • Охорона праці
  • Іноземна мова за професійним спрямуванням
  • Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства
  • Малювання та ліплення