Неділя, 11.12.2016, 13:50Вітаю Вас Гість

Державний навчальний заклад
"Шосткинський центр
професійно-технічної освіти"

Головна | Мій профіль | Вихід | Реєстрація | Вхід
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Ми в контакті

Зворотний зв'язок
E-mail відправника:
Тема листа:
Текст повідомлення:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

КУХАР, КОНДИТЕР


      
     Професія «кухар» - найдавніша на землі.
   Кухар – це знавець кулінарії, яка поринає своїм корінням в далеке минуле – туди, де горів вогонь жертовного вогнища, навколо якого збиралися давні люди.
     Старе російське прислів’я говорить: «Гарний кухар вартий лікаря». Дійсно, кухар, як і лікар не повинен бути байдужим. Від того, які страви вживає людина, залежить її здоров’я, настрій, продуктивність праці.

      


Кухар повинен мати тонке відчуття запаху та смаку, що дозволяють безпомилково визначити якість продуктів, ступінь готовності страв. Уміння добре орієнтуватися у величезній кількості сучасних продуктів, напоїв, спецій та приправ допомагає кожному кухарю почувати себе впевнено, дозволяє творчо підходити до процесу приготування їжі.

     Професія «кухар» тісно пов’язана з професією «кондитер». Адже кулінарні знання та навички роботи необхідні для приготування печива, тістечок, кексів, рулетів, тортів, без яких не можна уявити собі жодне чаювання. А чи уявляєте ви хоч одне дитяче свято без різноманітних тістечок? Чи весілля без короваю та весільного торту? Все це – витвори кондитерського мистецтва.


   

        Для того, щоб готувати весь асортимент кондитерських виробів, крім професійних знань всіх тонкощів кондитерської справи, необхідних практичних навичок, кондитер повинен бути художником, творчою особистістю, бо до оздоблення виробів споживачі ставляться дуже прискіпливо.

          Знання сучасного кухарського, кондитерського обладнання, уважність та безаварійність в роботі – запорука довготривалої та цікавої роботи не тільки на підприємствах громадського харчування, а і на своїй домашній кухні. Незалежно від того, як складеться ваше життя, чи будете ви працювати за цим фахом, знання, отримані в Шосткинському центрі ПТО, стануть вам у пригоді.



Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів матеріалів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 190
Статистика
Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Урядова "гаряча лінія"

Корисні посилання