Субота, 29.04.2017Вітаю Вас Гість

Державний навчальний заклад
"Шосткинський центр
професійно-технічної освіти"
      Головна | Мій профіль | Вихід 
Выбрать язык / Choose language:
Russian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню сайту
Форма входу
Ми в мережі






Відправити по e-mail

Зворотний зв'язок
E-mail відправника:
Тема листа:
Текст повідомлення:


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

МАЙСТЕР РЕСТОРАННОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ


Майстер ресторанного обслуговування – комплексна професія, яка синтезує в собі обов’язки офіціанта, бармена, кухара, хостеса, адміністратора, управлінця, обліковця, маркетолога. За тим, щоб заклад функціонував бездоганно, їжа була вишуканою і смачною, а в усіх відвідувачів був гарний настрій, повинен слідкувати майстер ресторанного обслуговування. Саме в його обов’язки входить забезпечення належного сервісу.

Професіонал цього фаху керує обслуговуючим персоналом або самостійно обслуговує постійних клієнтів та VIP-персон. Бере участь або самостійно створює ескізи оформлення банкетного залу, барної стійки, вітрин та приміщення. Полірує посуд і столові прибори. Складає серветки різними способами. Здійснює попереднє сервірування столів.  Зустрічає клієнтів, супроводжує їх до вільних або попередньо замовлених місць. Обслуговує клієнтів при замовленні страв у номер готелю. Надає вичерпну інформацію клієнтам щодо інгредієнтів, способу приготування та споживання страв, напоїв, десертів.

Таким чином, майстер ресторанного обслуговування - фахівець, що у разі потреби може самостійно управляти будь-якими процесами у ресторані, кафе, барі, ситуативно замінити відсутнього працівника.

За час навчання в нашому закладі вас ознайомлять з основами ресторанного бізнесу, особливостями професії. Вам пояснять, чим відрізняється український сервіс від американського, розкажуть, як готувати те чи інше блюдо, історію походження різних напоїв.  Гарний працівник напам’ять знає меню, причому не тільки кожний інгредієнт, але і поставника цього продукту, може все розповісти про блюдо, перерахувати всі його  якості. І зробить все так ненав’язливо та цікаво, що у відвідувача не залишиться відчуття, що його загрузили непотрібною інформацією.

Статистика свідчить, що ресторанний бізнес є одним з найпопулярніших, зокрема, й серед інвесторів. Також слід врахувати, що туристичний потенціал, віднесений до стратегічних напрямів розвитку економіки країни, що може забезпечити приплив коштів як з боку українців, так і гостей з інших держав. Це, в свою чергу, потребуватиме розвитку інфраструктури індустрії гостинності та залучення великої кількості високопрофесійних спеціалістів для роботи у цій галузі. А тому професія майстра ресторанного обслуговування є конкурентоспроможною та високооплачуваною на ринку праці.

 

Навчальні предмети для опанування даною професією:

  • Документаційне забезпечення управління
  • Планування, організація і технологія управління персоналом підприємства
  • Організація обслуговування відвідувачів
  • Основи рекламного маркетингу і дизайну
  • Українське ділове мовлення і редагування службових документів
  • Основи професійної етики та психологія роботи з людьми
  • Інформаційно-комп’ютерне забезпечення управління персоналом підприємства
  • Іноземна мова за професійним спрямуванням
  • Охорона праці
  • Організація і техніка обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • Технологія приготування закусок, страв, напоїв з основами товарознавства
  • Устаткування торгово-технологічного обладнання
  • Санітарія та гігієна

 

Пошук


Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів матеріалів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 216
Статистика
Онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Урядова "гаряча лінія"

Національна дитяча
"гаряча лінія"



Корисні посилання