Субота, 18.05.2024, 22:55Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:45
ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ ПРАВА

З 10 по 14 грудня 2018 року проходить Всеукраїнський тиждень права, присвячений Міжнародному дню захисту прав людини, який відзначається щорічно 10 грудня у всьому світі. Ця дата була впроваджена ООН 1950 року на честь прийняття 1948 року Загальної декларації прав людини.

З цієї нагоди в Державному навчальному закладі «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» розпочався тиждень права на тему «Права людини», який буде проходити відповідно до плану, розробленого викладачами Гаркушею Л.С. та Капирсакою О.С.

Тиждень було відкрито уроком «Права людини», який провела викладач історії та основ правових знань Гаркуша Л.С. з учнями першого курсу.

Мета уроку: поглибити та розширити знання учнів про права людини та громадянина.

Викладач акцентувала увагу на тому, що Декларація стала першим світовим документом, який проголосив рівність всіх жителів планети перед законом, охарактеризувала основні принципи Декларації прав дитини та інші міжнародно-правові акти, які законодавчо закріплюють права людини.

Наприкінці уроку було проведено вікторину на знання основних прав та свобод громадян України, у якій активну участь узяли учні груп 52-ОП та 54-Т.

Учні також зацікавилися виставкою правової літератури, яка відбулася на базі кабінету історії та правознавства.

Наступною подією стало проведення усного журналу «Злочин і кара неповнолітніх» викладачем Капирсакою О.С. з учнями першого курсу. Під час заходу були використані елементи тренінгу для підлітків «Ти і поліція», організований перегляд відеороликів з теми.

Викладач ознайомила учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. Учні усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Під час тренінгу була жвава дискусія щодо розуміння прав і відповідальності сторін. Також обговорювали практичні питання про те, як поводити себе з поліцією в різних життєвих ситуаціях, відпрацьовувались моделі правильної взаємодії підлітків та поліції.

Сподіваємося, що Всеукраїнський  тиждень права сприятиме усвідомленню  учнями  того, що важливими умовами існування демократичного суспільства є правова освіченість громадян, повага  до прав  людини, толерантність,  уміння знаходити  компроміси.

Гаркуша Л.С., викладач історії та права, Капирсака О.С.,  майстер в/н

Переглядів: 475 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту