24 березня 2017 року в нашому навчальному закладі в майстерні кухарів після проходження виробничої практики, яка передбачена навчальним планом, проводилася поетапна кваліфікаційна атестація учнів за професією «Кухар, кондитер, адміністратор (господар) залу».
Свої роботи представляли учні групи 36-К (майстри виробничого навчання Мартиненко Віра Іванівна та Зевако Тетяна Михайлівна). Перед учнями було поставлено завдання: приготувати страви, які відповідають кваліфікації кухара IІІ розряду.
Учні проводили первинну кулінарну обробку сировини, формували та панірували напівфабрикати, готували страви, які потребують відповідної кулінарної обробки: варили, смажили, запікали. Учнями були приготовлені другі страви: крученики волинські, биточки по-селянськи, м’ясні та рибні рулети, галушки з грибами, вареники з різною начинкою, а також запіканки, млинці з сиром тощо.
Члени комісії (заступник з НВР Карась Л.В., старший майстер Андрусенко Л.П., викладач спецдисциплін Швидка С.В.) оцінювали теоретичну та практичну підготовку майбутніх фахівців за такими критеріями:
• стан санітарного одягу;
• правильність розрахунків технологічної картки;
• дотримання санітарних вимог з охорони праці та безпеки праці, прибирання робочого місця;
• правила здійснення технологічного процесу;
• показники якості страв;
• оригінальність подачі страв;
• дотримання норм часу.
Учні показали гарні кваліфікаційні навички та уміння, а також високий рівень знань.
Ми вітаємо майбутніх кухарів із вдалими роботами і бажаємо успіхів у подальшому опануванні своєю професією!
|