05.03.15 в ДНЗ «Шосткинський центр ПТО» в рамках тижня професій «Офіціант, бармен», «Майстер ресторанного обслуговування» відбувся конкурс професійної майстерності, мета якого полягала у виявленні рівня професійної підготовки та майстерності учнів, розвитку творчої активності, креативного мислення, сприянні максимальній реалізації знань, умінь та професійних навичок.
Відкрила конкурс директор навчального закладу Лазарєва Т.Ф., яка привітала присутніх і побажала учасникам конкурсу проявити свій професіоналізм, впевненість в успіху, жагу до перемоги.
В конкурсі брали участь:
- Команда «Кава з молоком» – Гаркава А., Брильова С. (гр.19-М);
- Команда «Мохіто» – Жирний В. (гр.19-М), Федан Т. (гр.13-ОБ);
- Команда «Дайкірі» – Хрущенко Л. (гр.19-М), Дерев’янко Н. (гр.13-ОБ).
Конкурс професійної майстерності складався з двох турів. Перший тур – теоретичний, який містив тестові завдання з основних спеціальних дисциплін, запитання з охорони праці, завдання на складання схеми сервірування столу до замовлення. Другий тур – практичний, складався із наступних завдань:
1. Представлення команд.
2. Складання серветок різними способами.
3. Приготування та подача коктейлів.
4. Приготування та подача закусок.
Перед початком конкурсу конкурсанти пройшли інструктаж з охорони праці. Завдання практичного туру учасники конкурсу отримували шляхом жеребкування. Спостереження за виконанням завдань здійснювалося журі, до складу якого входили: заступник директора з НВР Конєва Л.А., старший майстер Андрусенко Л.П., викладач спеціальних дисциплін Синиця О.В.
На конкурс професійної майстерності були запрошені викладачі, майстри в/н, учні навчального закладу, які підтримували учасників команд і стали свідками змагання справжніх професіоналів.
За результатами конкурсу переможцями стали команди «Мохіто», «Кава з молоком», почесне друге місце посіла команда «Дайкірі».
Адміністрація навчального закладу вітає переможців, а також висловлює подяку організаторам конкурсу майстрам в/н Сєдовій Т.П., Ляшенко О.С..
|