П`ятниця, 03.05.2024, 09:14Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

17:19
ДЕРЖАВНА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ В ГРУПІ 37-П

Сьогодні, 18 січня, для учнів групи 37-П, які навчалися на ІІІ кваліфікаційному рівні, був останній день у нашому закладі: вони склали Державну кваліфікаційну атестацію й отримали  дипломи кваліфікованих робітників за професією «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник. Педикюрник». А п’ятеро з них ще й одержали дипломи з відзнакою.

На початку державного іспиту перед випускниками виступила директор закладу Тетяна Федорівна Лазарєва, яка привітала всіх зі святом, адже захист кваліфікаційних робіт – це своєрідне свято, після якого вони стануть повноцінними кваліфікованими робітниками. За словами Тетяни Федорівни, основне завдання цього іспиту – перевірка теоретичних знань та практичних умінь і навичок з обраного фаху, набутих учнями під час навчання в нашому закладі.

І на підтвердження слів директора майбутні перукарі, воліючи максимально підтвердити свій професійний рівень, влаштували справжнє яскраве свято.

Активність і натхнення майбутніх професіоналів своєї справи, з якими вони представляли свої роботи, як ніколи,  виходили «за рамки» кваліфікаційної програми захисту. Випускники прагнули якомога швидше представити свої підсумкові роботи. Отож, іспит розпочали із представлення виготовлених моделей зачісок. На суд членів кваліфікаційної комісії були представлені моделі стрижок різних форм, із попереднім фарбування волосся за сучасними техніками - «airtouch», «dimaut», «ombre», «sombre»,  «діагональне мелірування» та інші.

Учні майстерно передали не лише палітру насичених кольорів та відтінків, але й настрою – свіжість, легкість, динамічність і креатив відчувалися у кожній їхній роботі. Випускники перукарського напрямку представили на захист дипломних робіт творчі проекти, що містили в собі як виконання різноманітних зачісок на тренувальних головах-муляжах, так і професіональне виконання манікюру та педикюру. У своїх творчих роботах вони презентували різноманітні види укладання волосся. Кожна робота була унікальною, з привнесеною авторською родзинкою й індивідуально підібраним стилем для тієї чи іншої моделі. Творчий підхід випускників був помітний навіть у деталях: манера представлення своєї роботи була співзвучна з  манерою представлення своїх робіт справжніми перукарями-професіоналами.

Хочеться відмітити, що всі учні впевнено захистили свої кваліфікаційні роботи, гарно відповідали на питання з теоретичної частини іспиту. Але особливо запам’яталися відповіді Сидоренко Марини, Клименко Аліси, Савинської Юлії, Мирончук Лесі та Малишок Ангеліни. Дівчата підтвердили свої високі оцінки та захистили роботи на «відмінно».

Члени комісії залюбки спілкувалися з талановитими майбутніми перукарями, манікюрниками, педикюрниками, задавали додаткові питання щодо технік виконання їхніх випускних робіт і залишилися задоволені рівнем знань і навичок учнів, більше того – відверто пораділи за майбутнє вітчизняної індустрії краси, адже сміливість та творчий підхід у професії неодмінно приносять високі результати. Кваліфіковані перукарі – гордість та візитна картка будь-якого професійного салону краси.

— Для мене перукар — не просто професія, а стан душі, — говорить випускниця групи 37-П Клименко Аліса. — Кожна людина — це загадка, яку я щоразу намагаюся розгадати, створюючи гармонію між зачіскою, обличчям, розміром очей та індивідуальним стилем клієнта. Перукар не лише втілює мрії людини в реальність, а й підкреслює її природну красу, створюючи ідеальний гармонійний образ.

Марина Анатоліївна Демянчук, майстер виробничого навчання, відверто щаслива, адже її група продемонструвала не лише високий рівень знань, але й довела, що тільки справжня закоханість у професію дозволяє творити та рухатися вперед, випереджаючи час.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Любов Володимирівна Карась з приємністю зауважила, що майбутні представники саме цієї професії завжди наповнюють атмосферу навчання в нашому закладі особливим форматом – піднесення, дослідництва, вдосконалення та краси.

-    Ми вітаємо усіх з випуском, бажаємо реалізувати себе та  свій потенціал, – сказала старший майстер Любов Петрівна Андрусенко та додала: – Майбутнє людини залежить від обраної нею професії, а професія перукаря – це не тільки можливість заробити на життя, це можливість зробити інших людей більш привабливішими й навіть щасливішими. Тож бажаємо досягнути успіху і своєю працею приносити користь і радість людям!

Проведена державна кваліфікаційна атестація стала важливим щаблем до справжньої, відповідальної та самостійної роботи. Представник від роботодавців Інна Олександрівна Губіна зізналася, що, як і завжди, очікувала від іспиту цікавих і яскравих вражень, адже традиційно творча атмосфера та відмінні умови для навчання перукарів у нашому закладі спонукають до вдосконалення, сприяють зародженню і розвитку справжніх професійних якостей. І найприємніше – передчуття вже вкотре виправдалися: динамічний, впевнений, емоційно наповнений підсумковий захід став своєрідною перемогою кожного.

Приємно зазначити, що всі випускники групи наразі працевлаштовані, і після захисту відправляться на роботу в перукарні й салони краси міста та району, де будуть удосконалювати знання та навички, набуті під час теоретичного та виробничого навчання в нашому закладі. Сподіваємося, що вони з теплом і вдячністю згадуватимуть наш заклад і педагогів, які свого часу допомогли їм втілити давню мрію в реальне життя.

А наостанок хочеться подякувати майстрам виробничого навчання Орловій Любові Павлівні, Пустобород Оксані Анатоліївні та Демянчук Марині Анатоліївні за гарних учнів, відповідальних, активних, і, найголовніше, людяних. За 2,5 роки навчання група зарекомендувала себе тільки з позитивного боку, і нам шкода з нею розлучатися, але час навчання вичерпано, тож залишаються спогади й очікування приємних нових від учнів уже тепер колишньої групи 37-П. Нехай щастить вам у житті та в роботі!

 

 

Переглядів: 409 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту