П`ятниця, 26.04.2024, 10:19Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

19:54
ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

Згідно з училищним планом роботи на 2017-2018 н. р. з 6 до 10 листопада в нашому навчальному закладі проходив тиждень української мови та літератури. Мета проведення тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури учнів, прищепленні любові до української мови, рідного слова, вихованні патріотично свідомого покоління.

За програмою тижня української мови та літератури 6 листопада викладачем української мови та літератури Мехедок І. О. була підготовлена тематична лінійка під назвою «Солов’їна наша мова», присвячена Дню української писемності, який відзначається 9 листопада,   на честь ушанування пам’яті преподобного Нестора Літописця. Провели лінійку учениці групи 32-ОП Ісангулова Альона та Цупрун Ірина.   

7 листопада в училищі традиційно був проведений І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, під час якого учні виявили  знання з мови, творчі здібності, власну позицію щодо сучасного функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя. А згодом відбувся конкурс на краще написання есе «Я - європеєць», переможцем якого стала учениця групи 24-ОП Яковенко Вікторія.

8 листопада був проведений І етап  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка. У конкурсі взяли участь 10 учнів І, ІІ та ІІІ курсів. Також цього дня в кабінеті української мови та літератури відбулася виставка кращих творчих робіт учнів.

9 листопада з метою підвищення орфографічної та пунктуаційної грамотності педагоги та учні нашого навчального закладу взяли участь у написанні ХVІІ Всеукраїнського диктанту національної єдності «Наші пісні». Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається український народ, а тому наше завдання – зберігати та удосконалювати мову – головний висновок, який зробили всі, хто долучився до написання радіодиктанту. 

10 листопада відбулося підведення підсумків тижня української мови та літератури, переможці були нагороджені грамотами та подяками від адміністрації навчального закладу. 

Отже, програма предметного тижня була досить насиченою. Учні мали змогу поринути в прекрасний світ краси  рідної української мови, вшанувати пам'ять про митців нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Його проведення  продемонструвало, що учні  відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Переглядів: 718 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту