Неділя, 28.04.2024, 22:01Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:56
ПРОФЕСІЯ "ВОДІЙ"

Водій - працівник, який отримує гроші за управління легковим (вантажним і спеціальним) транспортом і автобусами (трамваями, метро) різних типів, а також за транспортування громадян або товарів. Крім того, водієм називається професіонал, який навчає водінню інших, перебуваючи при цьому в автомобілі.

Професія водія є однією з найпоширеніших у країні. Безліч автомобілів використовуються в різних галузях народного господарства - автобуси багатьох типів і марок, самоскиди, автокрани, холодильники та ін. Водії є практично в кожній організації та компанії. Залежно від специфіки посади водії виконують різні функції: водії-експедитори, водії-кур'єри, водії-охоронці, таксисти, перевізники тощо.

Шановні випускники 9-х і 11-х класів! ДНЗ «Шостинський центр ПТО» радий представити вам саме ту романтичну професію, яку ви так довго шукали, – «Водій категорії С». Більшу частину свого робочого часу водій проводить наодинці з дорогою, своїми думками та «баранкою». Крім того, після здачі іспитів у сервісному центрі МВС, без додаткового навчання, кожен випускник ДНЗ «Шостинський центр ПТО» має можливість отримати такі категорії: «А1», «А», «В1», «В», «С1».

Категорія «А1» надає право керувати двоколісним транспортом (мопеди, моторолери та ін.) з робочим об’ємом двигуна до 50 см3 або електродвигуном із потужністю до 4 кВт.

Категорія «А» дає право на керування мотоциклом або мотоциклом з коляскою загальною вагою до 400 кг з робочим об’ємом двигуна 50 см3 і більше, або електродвигуном із потужністю 4 кВт і більше.

Категорія «В1» дозволяє керувати три- або чотириколісним транспортом (квадроцикли, трицикли, мотоцикли з причепом та ін.), масою до 400 кг.

Категорія «В» дозволяє керувати легковим автомобілем масою до 3500 кг і перевозити до 8 чоловік. Водій цієї категорії має право водити машину з причепом до 750 кг.

Категорія «С1» дозволяє керувати автомобілями масою від 3500 до 7500 кг, призначеними для перевезення вантажів.

Категорія «С» надає можливість керування вантажними машинами вагою більш 3,5 тонн (у тому числі з невеликим вантажним причепом).

СПЕЦИФІКА РОБОТИ ВОДІЄМ

Робоче місце водія - кабіна транспортного засобу і гараж, де зберігається автомобіль і за ним здійснюється догляд.

Для водія немає вікових обмежень, головне - хороший зір (який перевіряється при планових медоглядах), наявність прав потрібної категорії і знання правил дорожнього руху. Для професії водія головне – уважність, адже водіння автомобіля належить до підвищеного ризику для здоров'я. Також важливо мати гарну зорову  пам'ять.

Часто професія водія (особливо якщо в невеликій фірмі) припускає наявність власного автомобіля, на якому водій працюватиме. У такому разі водію виплачуватиметься додатково амортизація авто.

Перевагами в роботі водія вважаються:

- можливість протягом робочого дня побувати в різних місцях або навіть побачити світ (актуально для водіїв далекобійників);

- велика затребуваність, достойна зарплатня;

- перспектива організувати власний бізнес з гідним прибутком.

Ким стають наші випускники?

Водії потрібні в кожній комерційній компанії. Також є спеціалізовані організації – служби таксі, перевізники, логістичні компанії, кур'єрські доставки й пасажирські перевезення. Нарешті, водій має можливість організувати власну справу з перевезення людей чи вантажів та отримувати гарний дохід.

Термін навчання

- на базі повної середньої освіти – 1,5 роки;

- на базі 9 класів -  1,5 або 3 роки.

Навчаючись у ДНЗ «Шостинський центр ПТО», учні набувають фахових знань, умінь і навичок, готуються застосовувати їх у своїй подальшій професійній діяльності.

Випускники за професією «Водій» мають можливість продовжувати навчання у вищих закладах освіти за напрямками логістики, громадського транспорту, транспортних технологій.

 

 

 

Переглядів: 608 | Додав: nebylytsiaiuliia | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту