Неділя, 28.04.2024, 21:48Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:31
ПРОФЕСІЯ "ПЕРУКАР"

Ідеальна зачіска, скромний макіяж і доглянуті руки — це три кити, що підтримують імідж ділової та успішної жінки.

                         Тетяна Соболєва

«Перукар (перукар-модельєр); манікюрник» — сучасна інтегрована професія. Вона поєднує дві перспективні у сфері послуг професії, які доповнюють одна одну.

Людина обирає професію, а з нею – долю. Перукар – це професія особлива.  Ще в дитинстві кожна дівчина тренується робити зачіски для своєї улюбленої ляльки, згодом для мами, подруги чи сестри.

Протягом століть перукарське мистецтво безліч разів змінювало свій напрямок залежно від уподобань тих чи  інших часів та епох, стрімко розвивалося, постійно доповнювалося.

Проте найважливішим завданням майстрів-перукарів було створення оригінального образу, відображення в зачісці особливості сучасної на даний момент епохи, вираження унікальності й підкреслення індивідуальності кожної людини.

Перукар - це й  художник,  і  психолог,  і  довірена  особа.  У перукарню приходять, щоб стати привабливіше, змінити імідж, відчути себе персоною, про яку піклуються.

Професія перукаря завжди  була  і  буде  життєво  необхідною,  тому  що  в людині закладене прагнення до краси й догляду за собою. Перукарі — це люди, які дарують не тільки доглянутий зовнішній вигляд нашому волоссю, але щось більш цінне — індивідуальність і неповторність вигляду, а значить, упевненість в собі й позитивні емоції. Перукар володіє просторовим і творчим мисленням, гарним смаком і знає, як втілити бажання клієнта або свої власні ідеї в життя. Майстер перукарського мистецтва має гостре око, тверду руку й високу чутливість до кольору. Цей фахівець не тільки стриже, фарбує, сушить і завиває волосся, але й майстерно використовує сучасні перукарські інструменти, знає особливості хімічних розчинів фарб і їхній біологічний вплив на людину. Необхідні йому й знання тенденцій моди. Щоб зачіска або стрижка гармоніювали із зовнішнім виглядом людини, з його формою обличчя, перукар повинен уміти визначати тип зовнішності, уміти маскувати недоліки й підкреслювати переваги зовнішності. Крім того, перукар повинен бути ввічливим, комунікабельним, креативним, уміти слухати й підтримати розмову.

Нігтьова естетика, як і перукарська справа, — давня професія. Що стосується манікюру, то спочатку таку послугу могли собі дозволити лише знатні й дуже заможні люди. Виконання манікюру довіряли виключно спеціально навченим, досвідченим у цій справі майстрам. У сучасному розумінні манікюр — не лише догляд за нігтями, а ще й естетичне їхнє оздоблення. З кожними роком попит на якісні професійні послуги зростає. Бути успішним у своїй справі означає не лише працювати якісно, але й не відставати від передових досягнень у світі краси. Кожна жінка хоче бачити свої нігті красивими й доглянутими, і при цьому здоровими й міцними. Важливо вміти правильно підібрати форму й дизайн нігтів, щоб підкреслити природну красу. Майстер манікюру, мов чарівник, моделює сучасними технологіями нігті й художньо відтворює настрій жінки на її нігтях.

«Перукар (перукар-модельєр), манікюрник» — професії цікаві та творчі. Жодне свято не відбувається без участі перукарів.   Учні закладу беруть активну учать у різноманітних фестивалях, конкурсах, акціях, майстер-класах: у І регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE 2019» з компетенції «Перукарське мистецтво», у Всеукраїнському конкурсі  ESTEL «Снігова королева 2019» серед студентів закладів освіти з перукарського мистецтва, у відкритому Сумському регіональному чемпіонаті з перукарського мистецтва, нігтьового естетики та макіяжу, у першому регіональному фестивалі «Мода.Sumy.Стиль.» та у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальності «Перукар 2 класу».

Професії перукаря і манікюрника особливі, адже вони належать до тих небагатьох, які досі не вдалося повністю автоматизувати. Цю роботу люди обов’язково повинні виконувати вручну. Навіть за умов сучасного технічного прогресу неможливо уявити собі машину, яка могла б, без допомоги людини, виконати цю роботу. Тому можна зробити висновок, що ці професії не втратять актуальності з часом і в майбутньому матимуть попит на ринку праці.

Перукар, манікюрник - одні з найпрестижніших професій сфери побутового обслуговування населення. Фахівці працюють у модних салонах і перукарнях. До того ж, у кожного майстра є можливість почати працювати на себе, тобто відкрити власний салон або обслуговувати клієнтів удома. Навіть, якщо людина не планує присвятити перукарському мистецтву чи манікюрній справі все своє життя, додатковий заробіток вона завжди зможе знайти.

Бажаємо  дівчатам та юнакам обрати актуальну професію та реалізувати всі свої здібності! Важливими складовими успішного життя є повага в суспільстві, перспективна професія, гідний заробіток, кар’єрне зростання. А всього цього можна досягти завдяки якісній професійній освіті.

Приєднуйтесь до нашого закладу освіти, до світу краси та естетики!

Переглядів: 643 | Додав: nebylytsiaiuliia | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту