Неділя, 28.04.2024, 20:57Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:39
ПРОФЕСІЯ "МАЙСТЕР РЕСТОРАННОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ, АДМІНІСТРАТОР"

«Майстер ресторанного обслуговування, адміністратор»

Ця професія з’явилась на ринку праці зовсім недавно. Її поява – вимога часу і підприємств ресторанного господарства, що потребують спеціалістів, які однаково вправні у приготуванні закусок, страв, напоїв, обслуговуванні гостей, приготуванні коктейлів і напоїв.

В організації успішної роботи ресторанів і кафе важливе місце посідає майстер ресторанного обслуговування. Це дуже цікава і творча професія.

Майстер ресторанного обслуговування – фахівець, який може самостійно управляти будь-якими процесами в ресторані, кафе, барі, здатний виконувати обов’язки керівника структурних підрозділів у закладах ресторанного господарства, організатора з проведення святкових заходів, відпочинку й дозвілля населення, дизайнера приміщення, менеджера з реклами й надання послуг споживачам, метрдотеля.

Професія адміністратора виникла нещодавно, але  вже міцно ввійшла в наше життя. Сьогодні без адміністратора не обходиться жодний серйозний заклад, будь то магазин, комп’ютерна фірма, а особливо ресторан. Необхідність в адміністраторах виникла у зв’язку з ростом кількості кафе, ресторанів. Адміністратор ресторану зобов’язаний зустрічати гостей, супроводжувати їх до столика, показувати вільні місця, а також слідкувати за загальним порядком у ресторані й за діями офіціантів.

Програма навчання охоплює всі аспекти роботи ресторану, містить у собі вивчення сервісу, психологію взаємин персоналу, організацію роботи підприємства в цілому.

Державний навчальний заклад «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» започаткував навчання за цією цікавою професією ще сім років назад. За цей період були оновлені навчальні лабораторії, учні мали змогу брати участь у різних заходах нашого міста й за його межами, здобули прекрасну практику. Зараз випускники мають змогу працювати як в кращих ресторанах України, так і за її межами, оскільки попит на кваліфікованих працівників у сфері ресторанного бізнесу з кожним роком зростає. Також можна працювати за близькими професіями - бармен і офіціант, що дає додаткові можливості працевлаштування.

   Розмір заробітку майстра ресторанного обслуговування залежить від його кваліфікації, складності роботи, яку він виконує, форми власності та спеціалізації закладу, де він працює.

Випускники з професії «Майстер ресторанного обслуговування, адміністратор» після закінчення закладу отримують робітничу кваліфікацію Майстер ресторанного обслуговування 5 розряду та Адміністратор.

Термін навчання – 2 роки.

Після закінчення навчання учні отримують диплом державного зразка.

Переглядів: 576 | Додав: nebylytsiaiuliia | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту