Понеділок, 29.04.2024, 03:11Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:22
ПРОФЕСІЯ "КУХАР"

 Кухар - це митець, художник і творець

Своїм корінням кулінарія поринає у далеке минуле – туди, де горів вогонь жертовного вогнища. Вагомий внесок у розвиток кулінарії зробили античні народи, древні греки й римляни.

Кухарську майстерність греки ставили в один ряд із музикою та поезією.

За їхніми рецептами готувалися страви для учасників Олімпійських ігор, для літніх людей, які страждали порушеною функцією шлунку тощо.

Древні римляни мистецтво кулінарії та хлібопечення запозичили в греків. Уже в ІІІ столітті до н. е. в Римі існували кулінарні школи. Займатися приготуванням страв вважалося модною та почесною справою.

За 2500 років людство повільно удосконалювало як свої смаки, так і тонкощі технології приготування їжі. Прикладом може бути європейська кухня, стрімкий розквіт якої припадає на епоху середніх віків і більш пізній період.

У розвитку кухарського мистецтва брали участь не тільки професійні кулінари, але й учені мужі й навіть державні діячі. Кардинали Мазаріні й Рішельє створювали нові страви, а великий філософ Мішель Монтень написав трактат "Наука їжі". Сучасні італійські ресторани досі готують страви, придумані великим композитором Россіні, а французи пишаються внеском у національну кулінарію Оноре де Бальзака та Олександра Дюма-батька.

Старе прислів'я наголошує: гарний кухар вартий лікаря. Від того, як харчується людина, залежить її здоров'я, настрій, виробничі досягнення. Професія кухаря потребує постійного пошуку творчої фантазії, тому що потрібно здивувати відвідувачів кожного разу, коли вони заходять до їдальні, кафе, ресторану, закладу харчування.

У нас ви навчитеся:

  • поєднувати традиційну й сучасну, святкову й повсякденну кухню;
  • готувати різноманітні страви з риби, м'яса, овочів;
  • подавати кулінарні вироби в бенкетному виконанні;
  • розробляти й розширювати власні рецепти, виховувати смак – основу кулінарного мистецтва;
  • отримувати насолоду від приготування та оформлення страв.

Учні під час  проходження виробничого навчання в навчальних лабораторіях закладу        

 Кондитер - творча професія

Кондитер повинен мати смакові відчуття і гарне чуття запаху, уміло поєднувати смакові речовини в різних пропорціях для забезпечення приємного смаку й аромату готових виробів, підбирати кольори кремів природних тонів, творчо мислити й постійно працювати над розробкою та впровадженням нових рецептів, напівфабрикатів і готових виробів, уміти самостійно скласти рецептуру й технологічну картку для будь-якого кондитерського виробу.

У нас ви навчитеся:

  • готувати різні види тіста, кремів, начинок;
  • оздоблювати кондитерські вироби;
  • розробляти й розширювати власні рецепти;
  • виховувати смак – основу кондитерського мистецтва.

 Адміністратор залу

Адміністратор – працівник підприємства, який здійснює роботу з ефективного й культурного обслуговування відвідувачів, консультує їх з питань, що  стосуються послуг, які надаються  в закладах  ресторанного обслуговування. На сьогоднішній день адміністратор потрібний практично у всіх сферах діяльності.

У нас ви навчитеся:

  •  мистецтву грамотного обслуговування  гостей;
  • прийому відвідувачів у закладах ресторанного господарства;
  • організації обслуговування різних видів бенкетів, прийомів;
  • створенню приємної атмосфери відвідувачам.

Випускники з професії «Кухар, адміністратор залу» після закінчення закладу отримують робітничу кваліфікацію Кухар 5 розряду та Адміністратор залу.

Термін навчання – 2,5 роки.

Після закінчення навчання учні отримують диплом державного зразка.

 

Переглядів: 377 | Додав: nebylytsiaiuliia | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту