Неділя, 28.04.2024, 22:03Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:12
ПРОФЕСІЯ ХХІ СТОРІЧЧЯ

Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячного електроустаткування відносно нова на ринку праці професія. Створення її було обумовлене зростанням у всьому світі попиту на відновлювані джерела енергії.

Корисні копалини, такі як природний газ, нафта й вугілля - не безмежні. Людство буде змушене перейти на відновлювані джерела енергетики (біопаливо, сонячна теплова й електроенергетика, вітроенергетика, гідроенергетика).

У наш час, з розвитком напрямку сонячної електроенергетики, усе більш доступним стає можливість переходу на «зелену» енергетику, яка не шкодить природі, не створює парникового ефекту, не пошкоджує екологічний баланс.

 Тільки за 2019 рік потужність сонячних електростанцій зросла майже у 4 рази, порівняно з 2018 роком з 1388 мВт до 4925 мВт. У 2019 році тільки в нашій області розпочали роботу дві сонячні електростанції у м. Тростянець і Кролевець, це не враховуючи станцій приватних домогосподарств і малих підприємств.

Галузь потребує кваліфікованих робітників. Попит на встановлення сонячних енергосистем зростає.

Державний навчальний заклад «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» розпочинає підготовку кваліфікованих працівників за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячного електроустаткування». Наш заклад один з найкращих в Україні. За даною професією готуються спеціалісти лише у 2-х освітніх закладах. На базі ДНЗ «Шосткинський центр ПТО» створено навчально-практичний центр (перший в Україні) з підготовки фахівців за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячного електроустаткування», що дає змогу підвищити кваліфікацію працівників за даною спеціальністю, здійснювати перепідготовку й навчання незайнятого населення.

Навчання здійснюється на базі повної середньої освіти (11 класів). Для опанування професією створена сучасна матеріальна база, кабінети й лабораторії, обладнані новітніми зразками приладів й устаткування. Для навчальних цілей встановлена мережева сонячна електростанція потужністю 3 кВт.

Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячного електроустаткування отримує знання із загальної електротехніки, креслення, слюсарної справи, електроматеріалознавства й спеціальних дисциплін. Отримує практичні навички монтажу, підключення, технічного обслуговування та ремонту вузлів й обладнання сонячного електроустаткування, знайомиться з обладнанням вітрових електрогенеруючих пристроїв.  

Строк навчання за цією професією - 1 рік, але в цьому навчальному році набір відбувається на інтегровану професію. За 1,5 роки навчання ви здобуваєте два фахи: «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячного устаткування» та «Водій автотранспортних засобів категорії С». Учні, при необхідності, забезпечуються гуртожитком. Навчання та проживання в гуртожитку - безкоштовні.

 

Переглядів: 493 | Додав: nebylytsiaiuliia | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту