Вівторок, 16.04.2024, 14:45Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:49
ОСІННІЙ КВЕСТ «ЗНАЙОМСТВО З ПРОФЕСІЯМИ»

26 жовтня колектив ДНЗ «Шосткинський центр ПТО» з метою проведення профорієнтаційного заходу прийняв у стінах свого закладу учнів 9-х класів загальноосвітньої школи №5.

В останній день осінніх канікул учні разом з класними керівниками завітали до нас, аби взяти участь у квесті «Знайомство з професією». Учням необхідно було пройти маршрут, на якому було 6 станцій.

На станції «Веселі оператори» дев’ятикласники перевірили свої знання з інформатики, продемонстрували, наскільки добре вони знають світ інформаційних технологій, познайомилися з предметами, які вивчають оператори з обробки інформації та програмного забезпечення, та відкрили для себе  зміст і функцію цієї професії.

Наступна станція «Beauty master» надала можливість власноруч пофарбувати нігті та заплести косу. У ролі моделей виступали учні, які навчаються за професією «Перукар (перукар-модельєр), манікюрник, педикюрник». Майстри виробничого навчання разом зі своїми учнями допомагали школярам у виконанні декоративного плетення коси. Приємно було спостерігати, як не тільки дівчата, а й навіть хлопці «створювали» зачіски та робили манікюр, і всі впорались із завданням.

На станції «Юні кухарята», можливо, хтось уперше тримав у руках тісто, але з яким задоволенням усі ліпили фігурки. Перед учнями стояло завдання: виготовити з солоного тіста пташку, сонечко, грибок чи гілку з квітами. Учні працювали натхненно та весело. І, незважаючи на те, що деякі з них були в борошні, усі показали високий рівень креативності та образного мислення.

У спортзалі відбулися справжні змагання. Станція «Фізкультурник» вимагала від учнів спортивної сили та духу. І хочеться зазначити, що  розвинута фізична підготовка учнів дала їм можливість швидко та правильно виконати завдання спортивних конкурсів.

Побували дев’ятикласники й у нашому ресторані. «Станція етикету» - саме так назвали своє місце для проведення квесту учні, які  навчаються за професією «Майстер ресторанного обслуговування». «Усім нам необхідно знати основні норми етикету, і найважливіша його частина - правильне сервірування столу», - такими словами розпочався етап виконання робіт. Учасники квесту  продемонстрували попереднє сервірування в ресторані, а, ознайомившися з правилами щодо сервірування столу, тепер ужу будуть дотримуватись їх і надалі.

Ще одне випробування стояло перед учнями: проїхати самостійно за кермом вантажівки. На майданчику наш інструктор учив дітей рушати з місця та їхати вперед-назад. У хлопців це виходило якось легко, а от дівчата запам’ятають цю їзду надовго! На питання: «Яке ваше враження від першого водіння?», майже всі відповідали: «Класно, хоча складно! Але не страшно, скоріше - цікаво!». Отже, станція «Водії-початківці» вразила дев’ятикласників, захопила та надала впевненості в собі.

Після проходження маршруту команди запросили до нашої ідальні, де учні підкріпилися перед дорогою додому. Під час невеличкого обіду учні ділилися враженнями та цікавими моментами квесту, який надав можливість на практиці відпрацювати навички професій нашого закладу.

Дякуємо класним керівникам та учням 9-А й 9-Б класу ЗОШ №5 за участь у квесті. Сподіваємося на зустріч під час весняних канікул, і запрошуємо всіх учнів шкіл до нас у гості!

 

Переглядів: 632 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту