Четвер, 02.05.2024, 17:16Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:35
НАШ ЗАКЛАД СВЯТКУЄ МАСЛЯНУ!

З метою забезпечення народних традицій та організації змістовного дозвілля  25 лютого у нашому місті  на бульварі Свободи  було проведено свято Масляної, в якому працівники та учні ДНЗ «Шосткинський центр ПТО» взяли активну участь.

Масляна - стародавнє слов'янське свято, що дісталося нам у спадок від язичницької культури. Вона відзначається за сім тижнів до Великодня та припадає на період з кінця лютого до початку березня. У цьому році  Масляна проходила з 20 до 26 лютого. Це - веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи.

Незважаючи на холодний вітер, настрій у гостей та учасників свята був на високій ноті. Усі охочі могли насолодитися виробами наших кухарів: печивом, тістечками, пиріжками з повидлом та м’ясом, тортом, шашликом, а також смачними млинцями, які, до речі, є основним пригощанням і символом свята.

Нашим навчальним закладом були представлені на виставці-продажу вироби зі стрічок: віночки, прикраси для волосся, подарункові букети тощо.

Особливу увагу гостей привертали «опудало» Масляної зі справжніх млинців, що виготовили наші майстри  виробничого навчання, а також  вироби, виконані технологією карвінгу: кошик з вирізаними з овочів і фруктів фігурками пташок  і квітів.

Масляна протягом багатьох століть зберегла характер народного гуляння. Усі разом: і педагоги, і учні - проводжали зиму звучними піснями, галасливим хороводом, смішними конкурсами.

Педагогічний та учнівський колективи нашого навчального закладу вітають всіх жителів міста з Масляною. Бажаємо відзначити її з млинцями на столі, з щастям у душі і теплом у серці! Зі святом вас!

Переглядів: 923 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 3
3 oksanamaktyr  
Все прошло на высшем уровне. Молодцы!

2 Дима  
Мне понравилось)))

1 Максим  
Было интересно, весело, красиво, вкусно!!! Наши артисты самые лучшие!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту