Четвер, 28.03.2024, 14:10Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

18:40
ВІДВІДУВАННЯ КІНОКЛУБУ DOCUDAYS UA

Уже традиційними для учнів Державного навчального закладу «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» стали зустрічі з працівниками Шосткинської міської центральної бібліотеки ім. Л.Толстого.

Цього разу, 13 грудня, екскурсія відбулася в рамках заходів Всеукраїнського тижня права. До бібліотеки завітали учні ІІ курсу, які навчаються за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» разом з майстром виробничого навчання Капирсакою О.С.

Працівники бібліотеки організували виставку правової літератури з теми «Права людини» та ознайомили з нею учнів.

Далі гостей запросили до кіноклубу  Docudays UA при Шосткинській міській центральній бібліотеці ім. Л.Толстого «Промінь», головною метою якого є підвищення рівня правосвідомості та поінформованості громадян України в галузі прав людини.

Що таке права людини? Які у тебе є права та свободи, як ними користатись? Ці та інші питання поставила  нашим учням модераторка кіноклубу Анжеліка Пенкіна.

Спочатку вона продемонструвала відеофільм «Право». Потім запросила дітей до його обговорення. Бесіда була цікавою та змістовною. Учні обговорили права людини, записані у розділі 2-ому Конституції України та в Загальній декларації прав людини.

Фільм із колекції кіноклубу «Боротьба Джамали» (режисер шведська журналістка Елін Йонссон) яскраво проілюстрував питання дискримінації національних меншин. Фільм вразив. Діти були шоковані. Це дуже особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки. Режисер зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні та Криму, змалювала трагічну сімейну історію й нинішню неспокійну ситуацію та складність становища кримських татар у наш час. Глядачі побачили, якою страшною може бути дискримінація.

Захід дуже сподобався учням. Вони отримали багато інформації, поспілкувалися з цікавими людьми, побачили фільми, які зачепили серце й душу, змусили замислитись, як порушення прав людей призводять до трагедії цілого народу.

Дуже дякуємо працівникам Шосткинської міської центральної бібліотеки ім. Л.Толстого за відвідування правового кінозалу та бажаємо успіхів на ниві просвітницького служіння людям!

Капирсака О.С., майстер в/н.

Переглядів: 470 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту