Четвер, 28.03.2024, 11:27Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

09:44
«УСЕ БУДЕ ПО-БІЛОМУ» –ЧЕТВЕРТА НАЦІОНАЛЬНА (НЕ)КОНФЕРЕНЦІЯ EDCAMP UKRAINE 2018

Майстер виробничого навчання ДНЗ «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» Оксана Тур стала учасницею Четвертої Всеукраїнської (не)конференції EdCamp Ukraine 2018, яка відбулася 2-3 червня в Харкові. На цю подію року для вчительства зібралося майже 1000 педагогів з України та багатьох країн світу, аби обмінятися досвідом та новими ідеями.

Хочеться зазначити, що охочих відвідати цей захід було набагато більше, але за конкурсним відбором, який проходив за результатами заявок, анкетування та телефонних інтерв'ю, і за простими критеріями: мотивація до змін і бажання не тільки вчитися, а й ділитися знаннями, готовність до відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення загальних завдань, було обрано 800 педагогів зі всіх регіонів нашої країни.

У (не)конференції взяли участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, заступник міністра Павло Хобзей, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, телеведуча й ініціаторка проекту "Право на освіту" Наталія Мосейчук.

Особливістю формату (не)конференції у форматі EdCamp є те, що частина програми формується не заздалегідь, а у перший день – залежно від запитів та зацікавленості самих учасниць і учасників. На таких сесіях – а їх відбулося понад 50 – ділилися досвідом та пропонували теми для обговорення самі педагоги. Крім експертних і учительських сесій та традиційних інтерактивних елементів, організаторською командою було підготовлено й ряд нових родзинок програми, а саме: соціальний експеримент «Коло освітянської взаємодопомоги», арт-лабіринт освітянських мрій, відкриті уроки у збірному 10-му класі, дискусія щодо підвищення кваліфікації педагогів.  

А також був встановлений вчительством рекорд: 568 вчителів на найбільшій площі України взяли участь у флешмобі - так званому люд-арті. Педагоги  вибудували п'ять живих фігур, що символізують безпечний простір для дитини. Серце - як любов, знак 50 у колі - обмеження швидкості на дорозі, знак рівності - недискримінація, сонце - педагогіка партнерство, і букви НУШ - абревіатура Нової Української школи, заради створення якої і відбувалася конференція.

Магістральним акцентом національної (не)конференції цього року стало навчання, збудоване на цінностях. В EdCamp Ukraine упевнені, що професійні якості педагогів визначаються рисами особистісними, а ті, у свою чергу, спираються на вибір життєвих принципів кожного.

 

 

 
Переглядів: 456 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту