Вівторок, 16.04.2024, 10:07Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:50
ТРЕНІНГ «СІМ’Я – ПРОСТІР БЕЗ НАСИЛЬСТВА»

12 грудня в рамках  Тижня права, який триває в закладі, до нас завітала начальник відділу соціальної роботи Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Верховцева Ірина Віталіївна і провела інформаційний семінар з елементами тренінгу «Сім’я – простір без насильства» з учнями першого та другого курсів.

Насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство. За статистикою, яку оприлюднили під час голосування за Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», понад три мільйони дітей в Україні щороку спостерігають за актами насильства у сім’ї або є їхніми вимушеними учасниками.

Під час даного заходу розглянуто поняття «насильство в сім’ї (домашнє насильство)» в українському законодавстві, виділено ознаки, характерні для ситуації домашнього насильства та проаналізовано перелік видів насильства та дій, які до них належать.

Ірина Віталіївна наголосила, що насильство в будь-якому прояві – це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати! Згідно зі ст.15 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» члени сім’ї, які вчинили насильство в сім’ї, несуть кримінальну, адміністративну чи цивільно-правову відповідальність до закону.

Учасники тренінгу були поінформовані про основні правові засади та суб’єкти, що здійснюють заходи у даній сфері, а також з повноваженнями Національної поліції України згідно з нововведеннями в чинному законодавстві стосовно запобігання та протидії домашньому насильству.

Наприкінці заходу були розглянуті ситуації, в яких необхідно було визначити види насильства та приблизний шлях їх подолання. Учасники семінару дали відповіді на запитання анкети стосовно їхньої обізнаності щодо явища домашнього насильства.

Педагогічний та учнівський колективи вдячні начальнику відділу соціальної роботи Шосткинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Верховцевій Ірині Віталіївні за проведений захід, і сподіваємося на подальшу сумісну працю в напрямку правового виховання молоді.

Капирсака О.С., майстер виробничого навчання

 

Переглядів: 407 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту