П`ятниця, 26.04.2024, 00:15Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:05
ТИЖДЕНЬ ШЕВЧЕНКОЗНАВСТВА
    У нашому навчальному закладі доброю традицією стало проведення у березні тижня Шевченкознавства, цього року він був присвячений 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря. Приємно, що учні охоче беруть участь у позакласних заходах, присвячених творчості великого українського поета, часто самі виступають їх ініціаторами. 
     Тиждень проводився з 3 до 7 березня. А розпочався він традиційно загальною лінійкою «У вінок слави Кобзареві» та виставкою учнівських малюнків, кросвордів, вікторин за творами Т.Г. Шевченка. 
  Тиждень був дуже насичений різноманітними заходами, що проводилися не тільки у стінах центру, а й в гуртожитку. Це і конкурс на кращого читця творів Кобзаря «Поезія Шевченка – то музика народної душі»; фотопрезентація "Живописні полотна Т. Шевченка", яку підготували викладач української мови та літератури Мехедок І.О. та учні групи 10-ОП, де з великого художнього доробку геніального українського поета та художника були представлені картини та малюнки, які відображають основні етапи творчості майстра; літературно-музичне свято «Слава Шевченка – Слава України» (Афанасьєва О.С., Мехедок І.О.); у бібліотеці закладу з метою вшанування творчої спадщини поета було організовано виставку художньої літератури "Володар у царстві духа" (Поворозко О.Г.); виставка робіт декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва «Тут Шевченко присутній – присутні і ми» (Роботько Ю.О.); виховні години «Ми тебе не забули, Тарасе», що відбулися у всіх навчальних групах центру; у гуртожитку пройшов тематичний вечір «Ми чуємо тебе, Кобзарю»,  відбувся літературний брейн-ринг «Ми любимо твори Шевченка» (Москаленко Н.В., Трофимець О.Л.); конкурс творчих робіт «Вічний, як народ» та усний літературний журнал «Я відкриваю Шевченка» (Мехедок І.О.), також пройшли тематичні екскурсії з учнями до краєзнавчого музею міста «На вічнім шляху до Кобзаря».
     Усім учням запам’ятався надзвичайно цікавий і змістовний тиждень Шевченкознавства, який проводився з метою вшанування творчої спадщини  Кобзаря, відродження національної культури й духовності, значення творчості Т.Г. Шевченка в українській і світовій культурі.







Переглядів: 503 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту