П`ятниця, 19.04.2024, 01:09Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:33
ТИЖДЕНЬ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

       23 лютого в нашому навчальному закладі стартував тиждень професійної майстерності з професій «Кухар», «Кондитер», «Продавець». 
     Тиждень традиційно розпочав свою роботу з лінійки, де учні груп торговельно-кулінарного профілю в оригінальній формі розказали про свої майбутні професії та урочисто вручили коровай директору закладу            Лазарєвій Т.Ф.. 
     Також відбувся конкурс тематичних стіннівок. Групи 1-К, 7-ПР, 17-ПР проявили оригінальність та творчий підхід до виконання художнього конкурсу. У вестибюлі закладу відбулась виставка не лише стіннівок, а й  різноманітних матеріалів: інформації про заснування свята та фотографій українських кулінарних рекордів, дотепні та кумедні історії про кухарів та продавців.
    Наступного дня кухарі та продавці порадували всіх запашним ярмарком кондитерських виробів. На своїх покупців очікували запашні й рум’яні пиріжки з ріноманітною начинкою, піци, ватрушки, розтягаї, біляши, гарячі чебуреки та інші кулінарні вироби. Та вся ця смакота дуже швидко зникла після того, як учнів і працівників запросили поласувати цими виробами.
    У середу викладач професійно-теоретичної підготовки Швидка С.В. провела позакласний захід «Веселий ярмарок українських традиційних страв». В учасників і гостей заходу була можливість дізнатися про традиційну українську їжу. Протягом свята учні групи кухарів показали не тільки професійні знання, а ще й свої творчі здібності: вони танцювали, співали, розповідали гуморески, влаштовували жартівливі конкурси. Це було справжнє свято кулінарії, яке відкрило велику красу цієї професії.

      У четвер велику зацікавленість серед учнів нашого закладу викликав конкурс фахової майстерності з професії «Кухар». Проведення тижня співпало з початком Великого Посту, тому тематикою конкурсу  було приготування саме пісних страв. Учасники приготували три кулінарні страви: салат із свіжих овочів, крученики рибні з грибною начинкою та начинкою з чорнослива та кураги, а також  складний гарнір  з трьох компонентів. З цим завданням професійно справились усі учасники конкурсу, тому журі було надзвичайно важко визначитися з переможцями. Після тривалих суперечок переможцями було визнано: Андрусенко Максим (група 1-К) і Товстая Оксана (група 12-К) – ІІ місце, Разаков Роман (група 12-К) і Лукашенко Андрій (група 1-К) – ІІІ місце. 

      У п'ятницю був проведений позакласний захід «Запрошуємо на чай!», який став завершальним етапом тижня професій «Кухар», «Кондитер», «Продавець». Захід підготували та провели майстри в/н Лаврененко Т.О., Мартиненко В.І., викладач спецдисциплін Синиця О.В. Учасники та гості розмістилася за великим столом, на якому були великий самовар, в’язка бубликів, пиріжки, печиво, варення. Учні  відгадували загадки, пригадали прислів’я, «крилаті» вислови, вірші про чай. Викладач Синиця О.В. підготувала захоплюючу презентацію «Феномен чаю», провела вікторину «Розгадай секрети чаю». Учениця  групи  7-ПР Новік Ірина дала корисні поради,  як вибрати якісний чай у магазині. Учениця групи 19-М Брильова Світлана провела майстер-клас «Сервірування чайного столу. Заварювання чаю». Учасники та гості взяли участь у веселих конкурсах «Хто швидше?», «Уважний продавець», «Вгадай, що за чай». Наприкінці учні продемонстрували свої таланти в міні-спектаклі, який вони поставили  на вірш Д.Хармса «Иван Иванович Самовар». Учасники та гості отримали задоволення від приємного та корисного спілкування, яке завершилося чаюванням.

     Ось так пізнавально, цікаво та весело пройшов цей тиждень, який не залишив байдужим жодного учня та педагога закладу. 

 

Переглядів: 807 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту