П`ятниця, 19.04.2024, 03:56Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:27
ТИЖДЕНЬ ПРАВА

      З 8 по 12 грудня 2014 року в нашому навчальному закладі був проведений тиждень правових знань, присвячений Всеукраїнському тижню права.
   Одним із завдань сучасної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в закладі щорічно проводиться тиждень правознавства,  який містить комплекс різноманітних форм позакласної роботи.
      Основною метою тижня було:
- підвищити інтерес учнів до  правознавства;
- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмета;
- реалізувати  на практиці основні принципи особистісно орієнтованого підходу до навчання;
- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.
   Тиждень  розпочався відкриттям лінійки, на якій викладач історії та правознавства Гаркуша Любов Степанівна коротко розповіла про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права, а також ознайомила з планом заходів, що проводитимуться у цей період у закладі.
   Відповідно до програми тижня викладач прочитала лекцію «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Протягом п’яти днів відбувалися різноманітні позакласні заходи, серед яких:  виставка літератури на правову тематику; конкурс учнівських рефератів правового змісту; розгадування вікторин, кросвордів; конкурс стіннівок «Усі різні, усі рівні» тощо.
    Але найбільш цікавим і пізнавальним був правовий турнір «Закон – один для всіх». Учасниками турніру були команди учнів груп 18-Т і 16-ОП. Вони взяли участь у 9-ти конкурсах. Найбільш цікавими були конкурси «50х50», «Конкурс капітанів», «Правова естафета», «Ми - вам, ми - вам», «Розв’яжи ситуацію». Команди показали гарні знання з правознавства, а також уміння розв’язувати юридичні ситуації. 
Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні  правознавства. 

   Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку!
    Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

 

Переглядів: 527 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту