Субота, 20.04.2024, 00:27Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:19
ТИЖДЕНЬ ПЕРУКАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА

З 14 грудня 2015 року в нашому навчальному закладі розпочався Тиждень перукарського мистецтва.

Тиждень перукарської майстерності – це своєрідний творчий звіт, демонстрація досягнень як викладачів і майстрів, так і учнів. Специфічною ознакою цього заходу є відкритість і неформальність, настанова на швидку реалізацію особистістю свого творчого задуму.

Під час проведення тижня учні були залучені до різноманітних видів діяльності: навчальної, ігрової, виконавської, художньої тощо.

А розпочався Тиждень перукарського мистецтва виставкою фотографій, на яких можна було побачити участь наших учнів-перукарів у різноманітних конкурсах, а також їхні художні роботи.

15 грудня викладачем професійно-теоретичної підготовки Вареник Н.В. була проведена олімпіада з професії «Перукар». Цей захід проводився з метою поглиблення та розширення знань учнів з предмета «перукарська справа». Майбутні перукарі виконували завдання різнорівневої складності. Усі показали гарні результати.

Також цього дня відбувся відкритий урок з виробничого навчання на тему «Масаж кистей рук», який провела майстер Нечуєва Л.В.

Урок відзначався використанням сучасних інноваційних методів навчання, педагог вдало застосувала при поясненні матеріалу міжпредметні зв’язки з уроками теоретичного навчання такими, як: манікюрна справа, санітарія і гігієна, матеріалознавство; також були використані форми самоконтролю, взаємоконтролю, професійної самостійності учнів. На уроці майстром виробничого навчання були продемонстровані прийоми та етапи технологічного процесу виконання масажу кистей рук.

На фото майстер виробничого навчання Нечуєва Л.В. та учні групи.

16 грудня була проведена конференцію на тему «Сучасні засоби та методи для догляду за волоссям» (викладач Вареник Н.В.). Мета конференції: ознайомити учнів з сучасними засобами для догляду за волоссям відомих фірм та методами лікування «Пірофорез», «Ко-вошинг», «Кератинове відновлення», «Рідке обгортання шовком». На конференцію були запрошені представники фірм Oriflame, Avon, які ознайомили учасників з косметичними засобами для догляду за волоссям, а також розіграли між учасниками призи. Викладач презентувала новітні технології догляду за волоссям, бо саме від стану й здоров’я волосся залежить зовнішній вигляд представниці прекрасної статі.

17 грудня відбувся фестиваль зачісок «Новорічна ніч». Важливою умовою цього фестивалю було те, що майстер-перукар, ви¬ступаючи, мав показати модель, яка б відображала його розуміння моди, демонструвала можливості стилю в її розвитку, тобто відпо¬відала вимогам не тільки сьогодення, а й майбутнього. Саме тому проведення фестивалю стало відкритою формою змагання, розвитку професійної майстерності учасників, а також джерелом нових ідей та напрямів розвитку моди.

Також цього дня майстром в/н Шишовою І.І. був проведений виховний захід «Свято наближається».  Характерною  особливістю цього вечора були розповіді про різдвяні звичаї. Саме у новорічних звичаях і обрядах яскраво проступають істотні риси українців – працьовитість, гостинність, чесність, доброта, співучість, єдність, святість родини, шанування пам’яті померлих. Про все це та багато інших цікавих звичаїв та обрядів дізналися гості та глядачі.

На фото учениця групи 8-П Авдасьова В.

18 грудня відбулося урочисте підведення підсумків Тижня перукарів.

Хочеться відзначити, що цей тиждень надовго запам’ятається як педагогам, так і учням. Адже його проведення сприяло підвищенню інтересу учнів до майбутньої професії, удосконаленню їхніх професійних знань, умінь та навичок. Учні вчилися творчо мислити, виробляти ідеї, знаходити шляхи їхньої реалізації на практиці, виховувати потребу у творчості, у вдосконаленні естетичного смаку.

На фото методична комісія сфери послуг

Переглядів: 838 | Додав: admin | Теги: ТИЖДЕНЬ ПЕРУКАРІВ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту