П`ятниця, 29.03.2024, 16:43Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

16:35
КОНКУРС ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ КУХАРІВ

29 березня в закладі пройшов конкурс фахової майстерності між групами кухарів, який підготували майстри виробничого навчання Дмитроченко І.П., Зевак0 Т.М.,  Рогова С.Р. та Мартиненко В.І., яка й провела цей захід. 

Змагалися між собою команди:

  • «Морквинки», учасниці – Куліченко Оксана та Лось Олена, учениці І курсу групи 43-К;
  • «Картоплинки», учасники – Домашлинець Людмила та Федоренко Дмитро, учні групи 36-К, ІІ курс;
  • «Цибулинки» - Антюшко Іван та Левшонкова Олена, ІІІ курс, група 25-К.

На конкурсі необхідно було приготувати страву «Картопля, запечена з овочами й сиром». Ця страва широко розповсюджена в Україні і є українською. До картоплі команди приготували ще по одному блюду на вибір.

Оцінювали конкурс незалежні експерти – журі у складі заступника директора з навчально-виховної роботи Афанасьєвої О. С., старшого майстра Л. П. Андрусенко, викладача спецдисциплін Швидкої С. В.

Перед початком конкурсу юних кухарів привітала Любов Петрівна, побажала успіху, гарного настрою, взаємодопомоги та творчого натхнення. Адже для такого конкурсу ці якості потрібні, щоб вдалим та смачним вийшла страва.

Команди представили себе, а далі перейшли до приготування страв. І поки кухарі готували, групи підтримки від кожної команди розважали журі та глядачів: розповідали історію виникнення овочів, якими названі команди; проводили вікторини, конкурс загадок.

Закінчивши приготування страв, команди презентували їх журі.

Ураховуючи дотримання учасниками техніки безпеки й санітарних вимог, послідовність і технологію приготування страви, зовнішній її вигляд, правила подавання та смакові якості, журі оголосило результати:

І місце – команда «Картоплинки», група 36-К;

ІІ місце – «Морквинки», група 43-К;

ІІІ місце – «Цибулинки», група 25-К.

Вітаємо учасників та переможців конкурсу, який завершився словами Віри Іванівни про те, що справа кухаря – це мистецтво. А ще вона додала: «Шануйте нашу українську кухню. Вона – це такий же спадок українського народу, як мова, література, музика. Це те, чим можна пишатися і що не потрібно забувати. Пам’ятайте, хто ми є! Бережімо наші звичаї та традиції!».

 

Переглядів: 545 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту