П`ятниця, 26.04.2024, 00:58Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

20:49
ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ

«Українська пісня – бездонна душа народу» - під таким гаслом 26 листопада в нашому навчальному закладі відбувся Фестиваль української пісні, метою якого організатори визначають зацікавленість молоді національною культурою, а також прищеплення любові до свого народу, його співучої мови.

У фестивалі взяли участь учні всіх навчальних груп нашого закладу. Для участі потрібно було обрати пісню українською мовою та виступити в одній з двох номінацій – українська народна або ж сучасна українська пісня.

Безмежна любов до свого краю, його краса та велич, а також біль та тривога за майбутнє вилилися у чарівні мелодії учасників, кожна з яких була по-своєму особливою та прекрасною. Розмаїття вишиванок та костюмів яскраво доповнювали сценічні образи виконавців.

Кожен з учасників фестивалю вразив не тільки членів журі, а й глядацьку аудиторію своїми вокальними та артистичними здібностями. Першою на святковій сцені пролунала «Пісня солов’їна» у виконанні Авдасьової Аліни (гр. 10-ОП), яка розігріла зал своїм прекрасним вокалом.

Далі пісенну естафету підхопила наша дзвінкоголоса гордість - Демченко Наталія (гр. 8-П), яка вразила публіку піснею «Діти України».

Особливу увагу привернув професійний акапельний спів учениці гр. 28-П Попкової Альони («Пісня про матір»), адже ця техніка вважається досить складною. 

Прекрасна патріотична пісня «Небачене побачено» звучала у виконанні незрівнянного Мартиненка Олексія (гр. 30-С), який зірвав просто шквал аплодисментів і криків «Браво!» від вдячних глядачів.

А дует дівчат групи 17-ПР Чиж Анастасії та Вінниченко Ангеліни зачарував присутніх піснею «Чужого не треба, свого не віддам».

Далі всі глядачі занурились у казковий світ завдяки Мороз Марії (гр. 25-К) та вдалому виконанню нею пісні «Казка про кохання».

А Будашко Ольга (гр. 25-К) піснею «Цвіте калина» нагадала всім про вічне почуття.

Дзюба Надія (гр. 28-П) змусила глядачів танцювати під пісню «Одна калина».

А Підгайна Вікторія (гр. 21-П) показала високу виконавську майстерність піснею «Донька України».

Прекрасну артистичність, уміння гарно триматися на сцені показала учениця гр. 19-М Гаркава Альона (пісня «Чиста вода»), ніжні ноти романтизму в поєднанні з її сильним голосом зачарували всіх присутніх.

Та найбільше враження на журі та глядачів справив гурт групи 16-ОП з піснею «Лісапет». Хлопці та дівчата влаштували на сцені справжнє театральне диво. Вони не просто співали пісню, а ще й додали до виконання інсценізацію слів пісні. Вдячні глядачі своїми оплесками та вигуками «Браво!» довго не хотіли відпускати гурт зі сцени.

А на завершення фестивалю виступив Ферадов Василь (гр. 26-Т) з сучасною українською піснею, яка не залишила байдужим нікого в залі. Його неповторний спів публіка щедро нагородила бурхливими оплесками.

Після всіх пісенних виступів зі словами привітань та побажань досягнути міжнародного рівня вокальної творчості до присутніх звернулася голова журі - директор нашого навчального закладу Лазарєва Т.Ф.

Вона щиро подякувала всім конкурсантам за участь у фестивалі, а також організаторам та керівникам творчих гуртків, керівникам навчальних груп, які підготували учнів до свята. А також зазначила, що всі учасники продемонстрували високу виконавську майстерність, артистичність, оригінальну подачу музичного твору, вміло розкрили художній образ. Тому журі не змогло визначити переможця й вирішило нагородити всіх учасників грамотами навчального закладу.

Вітаємо переможців і щиро дякуємо всім учасникам за подароване свято пісні та бажаємо їм подальших творчих успіхів!

А наостанок хочеться зазначити, що всі присутні відмітили, що атмосфера в залі була дуже приємною та веселою, тому маємо надію, що Фестиваль української пісні набиратиме обертів та стане ще однією прекрасною традицією ДНЗ «Шосткинський центр ПТО».

Переглядів: 686 | Додав: admin | Теги: УКРАЇНСЬКА ПІСНЯ | Рейтинг: 5.0/21
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту