Субота, 20.04.2024, 12:29Вітаю Вас Гість | RSS
Державний навчальний заклад "Шосткинський центр ПТО&...
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 258
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

18:03
ЕКСКУРСІЯ ДО МЕМОРІАЛЬНО-ОСВІТНЬОГО КОМПЛЕКСУ «РОДИННА ПАМ’ЯТЬ»

Друга світова війна…

Страшна війна, пекуча рана, яка болить і досі.

Ця війна була боротьбою за право на вільне життя,

за свою землю, за гідне майбутнє.

«Народ мій український, чесний, спокійний і працьовитий, який ніколи в житті не прагнув чужого, страждає і гине, роздертий, знедолений в арійських застінках. Україна поруйнована, як ні одна країна в світі. Поруйновані й пограбовані всі міста. Поруйновані всі мости, шляхи, розорила війна народне господарство, понищила людей, побила, повішала, розігнала в неволю...», - так написав у своєму щоденнику український письменник та кінорежисер Олександр Довженко.

Війна і терор окупантів забрали у вічність більше 8 млн. громадян України. На українських землях було споруджено 280 концтаборів, 180 таборів для військовополонених. Понад 2 млн. жителів республіки були вивезені на примусові роботи до Німеччини, а також в інші окуповані нацистами зарубіжні країни.

15 жовтня 2015 року у м. Шостка відкрився меморіально-освітній комплекс пам’яті жертв тоталітаризму та збройних конфліктів «Родинна пам’ять». Головною ідеєю створення експозиції було донесення інформації про долю цивільного населення України у роки Другої світової війни які не воювали на фронті, які не загинули зі зброєю в руках. Музейно-освітній комплекс присвячений військовополоненим, жертвам Голокосту, примусовим робітникам, в’язням нацистських та сталінських концтаборів.

«Хто не згадує про минуле, приречений пережити його ще раз», - ці слова філософа наголошують нам про необхідність пам’ятати своє минуле, аби не повторити його в майбутньому.

З метою нагадати молодому поколінню про тих, кому ми завдячуємо своїм життям, своїм благополуччям, про тих, хто безневинно став жертвою лихоліття війни, 19 жовтня 2018 року учні групи 42-ОП, які навчаються в Державному навчальному закладі «Шосткинський центр професійно-технічної освіти» за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» разом з майстром виробничого навчання Капирсакою О.С., відвідали експозицію меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам’ять». 

Екскурсію учням провів науковий співробітник Шосткинського краєзнавчого музею Кокшайкін Микола Герасимович. Принишклі діти із здивуванням слухали розповідь про страшні події Другої світової війни, які відбувалися на території нашого міста. 

Багато цікавої інформації молоді надав командир Шосткинського військово-пошукового спортивного клубу «Батьківщина» Бондаренко Дмитро Олександрович.

Зацікавлення у дітей викликала експозиція, присвячена військовим подіям АТО та нашим загиблим героям-землякам. Юнаки з цікавістю розглядали експонати та розпитували краєзнавців про події, які розгортаються на сході України. 

Сподіваємося, що екскурсія до меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам’ять» привернула молоде покоління до вивчення історії рідного краю, надала їм можливість усвідомити, що любов до України, почуття патріотизму починається із знання про малу Батьківщину та її історію.

Висловлюємо вдячність усім організаторам музею за збереження пам’яті про минуле для наступних поколінь.

Щоб пам’ятали!

Щоб не дозволили минулому повторитися!

PS

Яка ж чудова ця мирна осінь…

Капирсака О.С.,

майстер виробничого навчання

 

Переглядів: 481 | Додав: oksanamaktyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту